16
Nov
09

ini yang terhebat

sapa yang nak kerja part time?

siapa yang mahu mastercopy sila hubungi saya. n siapa yang mahukan peluang ini juga hubungi saya. Grenti takyah keluar modal dan tak payah cari orang.

jangan buat sebarang andaian sekiranya anda belum berjumpa dengan saya.

salam

terima kasih

Rosazaman

Advertisements
16
Oct
09

Cara baru untuk jana pendapatan

Kepada pemburu-pemburu impian.

Satu revolusi baru untuk menjana pendapatan

sila layari

http://99dhati.wordpress.com

http://nr99.wordpress.com/

http://99dhati.wordpress.com

07
Sep
09

SMART 99 PROGRAM

Assalamualaikum..

PERHATIAN kepada semua ahli d’ONE saya ROSAZAMAN B SARIFDIN mempelawa anda semua yang telah menyertai d’ONE  untuk menyertai SMART 99 PROGRAM (NINETYNINE NETWORK RESOURCES) dan untuk jana income berterusan dengan hanya bermodalkan cuma serendah RM99. (renungan bersama: anda kenalkan 4 orang  anda akan dapat RM100 dengan jumlah sales keseluruhan RM396 (RM99 X 4 Orang))

Untuk keretangan lanjut sila hubungi saya atau nama di bawah pada kadar yang segera

Rosazaman 0192378234

Boontaqs 0129506396

Pudeen 0139747933

Angah 0136774181

Siti Norkamalia 0197738642

18
Aug
09

Salam TerAwal & TerAkhir

Assalamualaikum ,

Kehadapan sahabat2 yang amat saya rindui , didalam ribut taufan yang melanda dunia dan serta dynasti kita hari ini , saya rasa ada patutnya kita mencari ikhtiar sama2 untuk mencari ruang untuk berlindung , mencari alternatif lain untuk menyelamatkan diri kita. seperti yang kita katakan , sama2 naik sama2 jatuh . hari ini saya bukan ingin bercerita tentang kewangan kita , bukan soal prestasi kita , bukan juga berapa akaun yang kita dapat , akan tetapi tahap keteguhan prinsip kita terhadap sesuatu perkara , maksud saya AKIDAH dalaman kita .

Suka saya berkongsi perasaan saya kepada sahabat2 yang tidak pernah kenal erti jemu untuk terus strugle untuk menjadi sang wira , kini kita dikecam pelbagai pihak di luar mahupon dalaman e-Mall sendiri , namun ketampakan semangat , para sang wira yang berada di KL langsung tidak mahu mengalah , tidak mahu menundur walaupon selangkah!! akan tetapi , ianya menakpakkan sedikit keletihan pada muka setiap PLAYER atopun sang wira yang ada didalam Komuniti d`ONE skg.

seperti Mentor kita  , Yg Berbahagia Saudara Rosazaman , hari demi hari asyik memikirkan kepentingan komuniti sehinggakan mengadakan Kedai Di bazar Ramadhan , (bukan ONLINE LAGI) realiti lagi !!! Menjual nama d`ONE dipersada penglihatan awam…

saya amat terhatru dengan tindakan beliau kerana walaupon memikul beban yang amat berat iaitu tanggungan keluarga , dan tanggungan lain , akan tetapi masih setia untuk membantu anak bangsa seperti kita semua . Segala tunjuk ajar beliau kepada ahli komuniti dihargai oleh semua ahli komuniti , perkembangan yang terbaru , ada dikalangan ahli dapat melakukan transaksi dengan org afrika baru2 ini untuk membeli HANSET  yang di pamer kan di ruang iklan emall. dan perniagaan Topup saudara syarifuddin kini menampakkan hasil yg gempak dimana setiap hari terdapat buyers di kalangan komuniti emall .

diantara TRANSACSI SAUDAR SYARIFFUDDINKEDAI YANG DI IKLAN KAN

saya berharap tuan2 dan puan bersemangat kembali untuk bangkit kembali dari zon xselesa ke zon yg lebih selase bersama2 dengan ahli komuniti , hari ini mmg kita bukan menetapkan takdir seseorg , tetapi
Allah telah berfirman “tidak akan aku ubah nasib sesuatu kaum itu , melainkan mereka merubahnye” . ini bermakna , kuasa kita untuk mengubah kehidupan kita itu boleh , tapi itu semua kehendak Allah . sama2 kita berikhtiar agar kita dapat keberkatan nya .

Saya amat merindui suasana yang kita terapkan di awal penubuhan d`ONE , setiap kali perjumpaan semua ahli hadir serta dengan ahli baru , setiap minggu kita berkumpul , saya amat berharap agar “CULTURE” yang telah kita laksanakan boleh dihidupkan kembali memandangkan Bulan untuk HAMBA2 Allah Bakal tiba , jadi marilah kita pupukkan lagi arus keakraban diantara kita. semoga coretan ini sedikit sebanyak dapat membantu tuan2 dan puan2 menaikkan semangat tuan2 dan puan2 sekalian . AYUH KITA BANGUN KEMBALI UNTUK MEMBINA EMPAYAR KITA!!!!

JANGAN DI HIRAU KATA ORG , PEKAKKAN TELINGA , BUTAKAN MATA , PERJUANGAN MARA , DAN TERUS MARA KE PUNCAK KEJAYAAN BERSAMA2.

INGAT!!! PERAHU KITA KE PULAU IMPIAN ADA 4 RINTANGAN ANGIN YANG PERLU KITA TEMPUHI , ANGIN YG BELAKANG KAMU SEMUA ADALAH AHLI KOMUNIT d`ONE YANG TIDAK AKAN JEMU UNTUK TERUS MENERUS MENIUP PERAHU KAMU UNTUK SAMPAI KE PULAU IMPIAN MASING2…INSYAALLAH!!!…..

12
Aug
09

PREPARE UNTUK JADI USAHAWAN e-DAGANG , (e-MallNetwork)

KEPADA AHLI d`ONE Sekalian , Saya Rasa Ini Amatlah perlu saya ingatkan!!! Kita Teruskan Usaha Kita Dan Kali ini Kita Teruskan dengan Rasa Rendah diri , dan juga lebih telus . Hilangkan perasaan Benci anda semua !! Perlu ada Rase Kasih dan sayang terhadap Ahli emall Yang lain . Target kita Adalah ??ingat kan balik apa yang tertera pada logo d`ONE….(organize new empire , orientate new emallian!!) tapi usaha kita tidak memadai lagi..so tingkatkan usaha anda semua!!!

Perjuangan kita bukan setakat hari ini , kawan2 ku, Perjuangan kita selama2nya!!!

dibawah antara langkah2 untuk back to basic. jom kita lakukan bersame!!!

0- INGAT REZEKI MANA DAPAT, TUHAN BAGI REZEKI BUKAN UNTUK KITA LUPA DIRI ,INGAT AHLI KELUARGA is THE FIRST THING IN OUR LIFE!!! DONT EVER EVER to FORGET THAT!!! TANPA KEREDHAAN PARENT KITA TAK KEMANA!!!!SO FIKIRK2KAN YE!!!

1- Setiap 2 Hari Di mestikan Untuk mengupdatekan sebanyak 30-50 Kedai supaya Kedai KITA TER ATAS..

2- FIKIRKAN Tentang product Baru Untuk di promosikan ( bukan sekadar MENIRU PRODUCT orang LAEN BUAT!!!)

3- Start Setiap Hari Untuk KEMBANGKAN PENGETAHUAN orang Lain Terhadap KELEBIHAN OnlineShopingMall

4- Gunakan pendekatan yang berhemah untuk Memikat Hati Semua Orang

5- Jayakan Strategy Bersama KUMPULAN!!!

6- Ingat!!!

Kita Berada didalam satu industri , OnlineShopingMall , dan Network Marketing. Jangan Sesekali membenci atau mengutuk sesame sendiri , kerana ianya akan memberi kesan buruk terhadap syarikat yang kita sedang usahakan!!

7- Selalu adakan Brief , atau BrainStroming untuk menghasilkan strategi yang bagus untuk kembangkan empayar bersame2

8- Jangan terlalu gopoh untuk mengejar Kebebasan kewangan Tanpa memikirkan ianya betul2 jangka masa panjang atau hanya untuk menghasil kan pendapatan hanya untuk sekali seumur hidup!!!

9- Mesti diingatkan Network akan mati jika tidak di pupuk!!!

10- Mesti mengadakan pantauan Bukan Makian!!!

Ok.. Try Our Best TO strive the Financial freedom AS A TEAM!!!!

KALAU ADE SALAH SILAP HARAP MAAF…DAN SEBARANG KOMEN UNTUK DI TAMBAH SILA KAN!!!!

SEKIAN ,

YANG AMAT TELUS ,

BOON…

07
Aug
09

Prototaip Tie d’ONE

dah abes setting bek punya

dah abes setting bek punya

Assalamualaikum, ini adalah

sample tie d’ONE. Sebarang pandangan

d1 tie 2

Prototaip 2

dan komen  amatlah dihargai.

07
Aug
09

Mesyuarat TerGemPar d`ONE

besornyer perut!!!IMG_0412




"Orang yang terlalu memikirkan akibat dari sesuatu keputusan atau tindakan, sampai bila-bilapun dia tidak akan menjadi orang yang berani"

Hari ini dalam sejarah

November 2017
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

~Mutiatra kata~

"Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang"

"Ada dua cara seseorang itu tidak boleh berjaya iaitu orang yang hanya mengerjakan apa yang disuruh (ikut bodoh-bodoh) dan orang yang tidak mahu mengerjakan apa yang disuruh"

"Orang yang hebat hanya menceritakan kelebihan yang dimiliki, bukan menceritakan keburukan orang lain. Ini kerana dia akan membuka keburukannya"

"Kejayaan seseorang bukan dilihat daripada berapa banyak pendapatan yang diperolehi, tetapi berapa lama dia boleh bersama dengan komuniti"

"Tak seorang pun sempurna. Mereka yang mau belajar dari kesalahan adalah bijak. Menyedihkan melihat orang berkeras bahwa mereka benar meskipun terbukti salah"

"Barang siapa yang selalu kekenyangan maka banyaklah dagingnya, dan siapa yang banyak dagingnya maka kuatlah nafsunya. Siapa yang kuat nafsunya maka banyaklah dosanya, siapa yang banyak dosanya maka keraslah hatinya dan siapa yang keras hatinya maka tenggelamlah dia dalam bencana dunia serta keindahannya"

"Orang yang banyak ketawa itu kurang wibawanya. Orang yang suka menghina orang lain, dia juga akan dihina. Orang yang mencintai akhirat, dunia pasti menyertainya. Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga"